Opskrift på sesamboller - Lækre nemme koldhævede sesamboller
Disse koldhævede sesamboller er super nemme at lave, og holder sig luftige og lækre. De kan let fryses, og med fordel lunes lidt igen inden servering. Jeg laver ofte dejen i weekenden, aftenen inden bollerne skal bruges, så det er let at smide dem i ovnen om morgenen. Dejen røres sammen i en stor skål med en dejskraber eller en ske. Røremaskine kan bruges, men jeg oplever at de bliver en smule bedre med en simpel dejskraber! Opskriften giver 12-16 boller.
Ingredienser:
- 15 gram gær (koldhævning 8 timer) eller 25 gram (koldhævning 3-4 timer)
- 8 dl lunt vand
- 950 gram hvedemel
- 150 gram græsk yoghurt
- 1 spsk. flydende honning
- 4 tsk. salt
- ca. 1,5 dl. sesamfrø
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lune vand indtil dette er opløst. Sørg for at vandet ikke er varmere end ca. 30 grader, da det ellers kan slå gæren ihjel.
Tilsæt salt, græsk yoghurt og honning og rør godt sammen. Derefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt, samtidig med der røres sammen. Dejen er ikke fast, men en smule flydende, nærmest som tyk grød - det skal den være! Dæk skålen med film eller lignende, og sæt til hævning i den ønskede tid.
Når dejen er færdighævet, strøs ca. halvdelen af sesamfrøene ud på et spækbræt eller bordpladen (alt efter hvor du vil lave bollerne), og dejen hældes ud oven på. Dernæst fordeles resten af sesamfrøene på toppen af dejen.
Jeg plejer at dele dejen i to ca, lige store dele ved at skære på langs med en kniv. Dernæst skærer jeg bollerne i lige store trekanter og ligger på en bageplade med bagepapir.
Ovnen varmes op til 250 grader varmluft, og bollerne bages i ca. 10-12 min. Hold øje med dem til sidst, da den høje varme hurtigt kan branke dem! Den høje varme giver en god sprød skorpe, men man skal altså lige være obs på hvornår bollerne er blevet gyldne.
Kommentarer
Send en kommentar