Spaghetti Carbonara - Opskrift



 
Her følger opskrift på klassisk italiensk spaghetti carbonara. En lækker og forholdsvis let ret, som ikke kræver specielt mange ingredienser. God appetit!

Ingredienser til 4 personer:

  • 400 g pasta
  • 5 æggeblommer
  • 250 g pancetta (eller bacon)
  • 40 g pecorinoost
  • 40 g fintrevet parmesanost
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Fremgangsmåde:

  1. Spaghettien koges ca. 3 min. mindre end angivet på pakken. Gem vandet fra pastaen til saucen.
  2. Skær pancetta/bacon i små bider, og steg i en dyb pande indtil det er sprødt. Fjern herefter kødet fra panden og sæt til side. Fedtet fra kødet skal blive i panden.
  3. Pisk æggeblommerne sammen med osten i en skål til du får en cremet konsistens, og tilsæt herefter peber efter smag. 
  4. Tænd varmen under panden igen og tilsæt ca. 3 dl. af pastavandet, som koges sammen med fedtet fra kødet.
  5. Hæld spaghettien over i panden og lad det koge et par minutter sammen med fedt og vand. Tilsæt pancetta/bacon og rør rundt. Det er vigtigt at røre rundt hele tiden, da det frigiver stivelse fra spaghettien. Stivelsen gør saucen ekstra cremet!
  6. Når vandet i panden er kogt ind (der bør ca. være 2-3 spiseskefulde vand tilbage), tages panden af varmen. Lad den stå et øjeblik og tilsæt så æggemassen. Rør rundt til du opnår en cremet sauce. Virker saucen for tør, tilsæt da en lille smule af pastavandet ad gangen.  
  7. Server evt. med salat og brød



 



Kommentarer

Populære opslag