Opskift på kyllingepie
Ingredienser til 4 personer:
- 500 g kylling eller kyllingefilet
- 100 g bacontern
- Smør til stegning
- 3 stk. porre
- 1 stk. løg
- 200 g champignon (kan udelades)
- 3 1/2 spsk. hvedemel
- 5 dl. hønsebouillon
- 1 dl. fløde
- 300 g butterdej
- Salt & peber efter smag
- 1 æg til pensling
How To:
Skær kyllingen i mundrette bidder og steg den. Sættes til side til senere.
Baconen steges sprødt og sættes til side.
Hak løg og porre og svits blandingen på panden sammen med champignonerne i et par minutter.
Varm ca. 30 g smør i en gryde og tilsæt melet. Melet røres grundigt ud,
så der ikke er klumper, og bouillon tilsættes lidt efter lidt, så der
dannes en opbagt sovs.
Tilsæt dernæst fløde, kylling, porre, løg, champignon og bacon. Smag til med salt og peber.
Hæld fyldet i et ovnfast fad, og lad det afkøle en smule.
Ovnen tændes på 200 C (alm. over/under varme) - 180 C varmluft.
Rul butterdejen ud så det passer i størrelsen på fadet, og kom det på.
Brug en gaffel til at lave lufthuller i dejen - Husk at skære et lidt
større hun i midten, så luften kan komme ud under bagning.
Pisk ægget og pensl tærten inden den sættes i ovnen og bages i 20-25 minutter - Hold øje med farven på butterdejen undervejs. Den skal være gylden.
Kommentarer
Send en kommentar