Opskrift på tartelettærte
Ingredienser til 4 personer:
- 3-4 stk. kyllingebryst el. hel høne - kogt og skåret i mindre bidder
- 2 dåser aspargessnitter
- 50 gram smør
- 3-4 spsk. hvedemel
- 4 dl hønsefond/grøntsagsfond
- 1 dl. madlavningsfløde (eller piskefløde)
- 250 gram butterdej (en rulle fra køledisken)
- Salt og peber efter smag
- Frisk persille til topping
Fremgangsmåde:
1. start med at smelte smørret i en gryde og tilsæt melet lidt efter lidt, mens der røres rundt.
2. Tilsæt hønsefond lidt ad gangen, og pisk indtil konsistensen er helt fri for klumper.
3. Tilsæt vandet fra aspargessnitterne og lad sovsen koge op.
4. Hønsekød og aspargessnitter vendes i sovsen, og der tilsmages med salt og peber. Koges herefter ved svag varme i 2 -5 min.
5. Butterdejen rulles ud og skæres til så den passer til fadets størrelse.
6. Smør fadet og hæld sovsen heri. Lad det køle af en stund, da butterdejen ellers er svær at styre.
7. Placer butterdejen over sovsen- lav et lille "åndehul" i midten af dejen. Pensl med æg og strø evt. sesamkerner over dejen.
8. Tærten varmes i forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 25 min.
9. Server evt. med frisk salat og flutes.
Kommentarer
Send en kommentar