Millionbøf med Spaghetti
Millionbøf er min go to, når jeg ikke orker at lave det store. Det er relativt let og hurtigt at fabrikere, og de fleste i familien elsker det! Kan selvfølgelig serveres med f.eks. kartoffelmos, hvis man er mere til det. Herhjemme er favoritten dog pasta.
Vil man lave en sundere udgave, kan kødet spædes op med diverse hakkede grøntsager, som gulerod, bladselleri, spidskål osv.
Ingredienser til 4 pers.:
- 400 gram hakket oksekød
- 2 finthakkede løg
- 1 finthakket fed hvidløg
- 1/2 liter oksebouillon (jeg bruger 2 terninger)
- 1 dl. fløde (kan undlades)
- 2 tørrede laurbærblade
- 1 tsk. løgpulver
- 1 spsk. ketchup
- 2 spsk. HP sovs
- Salt & peber
- Meljævning eller Maizena
- Sovsekulør
- Ca. 400 gram pasta
How to:
- Hak løg og hvidløg fint og steg i en gryde, og sæt efterfølgende vand til pasta over til kogning.
- Brun oksekød sammen med løg og hvidløg
- Tilsæt løgpulver, ketchup og HP sovs og rør sammen
- Tilsæt dernæst bouillon og laurbærblade, og lad det hele koge nogle minutter
- Hæld fløden i og lad endnu engang koge et par minutter
- Lav en meljævning (mel & vand) og rør i sovsen lidt efter lidt, så det ikke klumper. Sovsen skal være tilpas tyk, så den hænger ved!
- Sovsekuløren tilsættes, således at sovsen er en passende farve
- Smag til med salt og peber
- Lad millionbøffen simre
- Server evt. med hakkede rødbeder
Kommentarer
Send en kommentar