Opskrift på Hjemmelavede Forårsruller
Ingredienser:
- 400 gram hakket svinekød, kyllingekød eller oksekød
- 1/2 hoved spidskål eller hvidkål
- 4 fed hvidløg
- 2 gule løg
- 2 stk. forårsløg
- 5 cm ingefær
- 2 dl. bønnespirer
- 1 mellem størrelse gulerod
- 3 dl. tynde risnudler
- Salt
- 2 spiseskefulde sesamolie
- 1 tsk. chili (hvis man ønsker lidt bid)
- 1 pakke dej til forårsruller (fås ofte på frost)
- Olie til fritering
- Mel og vand blanding til pensling
How to:
- Start med at snitte alle grøntsagerne fint. Hak dernæst hvidløg og ingefær fint. Sæt det hele til side
- Kog risnudlerne efter forskriften på pakken (skal ofte stå i blød i få minutter)
- Steg kødet i en lidt olie i en wok eller en dyb pande. Krydr med salt og peber
- Når kødet er gennemstegt tilsættes grøntsager, risnudler og krydderier. Lad det stege et par minutter.
- Tilsæt sesamolie og rør rundt. Soya kan tilsættes til blandingen efter smag, eller man kan lave en lækker dip til rullerne med soya, chili og sesamfrø.
- Fjern herefter blandingen fra kogepladen og lad det køle lidt af, inden det skal fordeles i dejen.
- Rul forårsrullerne som vist på billederne nedenfor, pensl med mel og vand blandingen for at lukke rullerne. Man kan nøjes med at pensle udelukkende med vand, men min erfaring siger mig, at lukningen holder bedst med mel og vand.
- Steg rullerne i varm olie. Ca. 3-4 min. på hver side, eller til du synes de er gyldne og sprøde
- Server varme evt. med kogte ris eller nudler. Her serveret med hjemmelavet peanutdip
Kommentarer
Send en kommentar