Opskrift på Koldhævet Pizzadej

 


Pizzadej er nemt at gå til, og kan sagtens laves dagen før man skal bruge det. Jeg plejer selv at lade dejen koldhæve natten over, eller forberede den om morgenen inden vi skal ud af døren (indrømmet, det er oftest aftenen før!). Du får dej til ca. 4 pizzaer ud af denne opskrift, alt efter tykkelsen på din favorit bund. Dejen kan desuden fryses, hvis du fryser den ned inden hævningen. God fornøjelse
 

Ingredienser:

  • 5 dl. lunken vand 
  • 25 gram gær hvis dejen skal hæve 1-2 timer, eller ca. 10 gram gær, hvis den skal hæve natten over
  • 700 gram Tipo 00 eller durum mel  
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 6 spsk god olivenolie 

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i det lune vand - pas på med temperaturen, da for varmt vand kan slå gæren "ihjel". 
  2. Tilsæt salt, sukker og olivenolie og mix det sammen
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt og rør rundt
  4. Når dejen føles for svær at røre rundt med håndkraft, æltes resten af melen i indtil du får en smidig og jævn dej. Bruger du røremaskine, kan alt melet hældes i lidt efter lidt.
  5. Dæk skålen til med viskestykke eller plastfolie, og sæt til hævning. Langtidshævning i køleskabet og korttidshævning ved stuetemperatur.
  6. Efter hævning æltes dejen igennem, og du kan forme kuglerne til din pizzadej.
 
 

Kommentarer

Populære opslag