Opskrift på Karrysuppe med Ris og Kylling

 


 

En mild og varmende karrysuppe som de fleste kan være med på. Tilsæt chili eller brug en stærkere karryblanding, hvis der ønskes mere bid og varme.  

Ingredienser til 4 personer:

  • En hel kogt kylling eller 3-4 stk kogte kyllingebryst  
  • 1 liter grøntsags eller hønsefond (gerne fond fra det kogte kyllingekød)
  • 5 spsk. mel
  • 50 gram smør 
  •  3 spsk. karry 
  • 1 spsk. sukker 
  • 1/2 tsk. spidskommen 
  • 4 dl. fløde
  • 1/2 fintrevet æble
  • 1 stort finthakket eller revet gult løg
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 porre i ringe (ca. halvdelen til topping) 
  • Kogte ris   
  • Salt og peber 

Fremgangsmåde: 

  1. Skær kyllingen i mindre bidder og sæt til side. 
  2. Hak løg, hvidløg og porre, og snit æblet fint. Smelt smør i en gryde og svits blandingen et par minutter. Fjern blandingen fra gryden - det tilsættes suppen senere.
  3. Sæt ris over til kogning. 
  4. Suppebasen laves dernæst- Smelt smør i gryden og tilsæt mel, karry og spidskommen. Pisk det godt sammen og tilsæt bouillon lidt efter lidt. Sørg for at suppen ikke klumper og lad det dernæst koge op. 
  5.  Tilsæt fløde og sukker og lad suppen koge op igen. 
  6. Smag til med salt og peber 
  7. Tilsæt de svitsede grøntsager og kylling, og lade det hele simre et stykke tid. 
  8. Server med kogte ris og fintsnittede porrer

 

Kommentarer

Populære opslag