Opskrift på Kartoffel-Porre Suppe med Bacon
En varmende og nem suppe til de kolde dage.
Ingredienser til 4 personer:
- 1 kg kartofler
- 3 porrer
- 1 stort gult løg
- 3 fed hvidløg
- 3 dl. fløde
- Flødeost med krydderurter (ca. en halv pakke)
- Bouillon (terninger eller flydende)
- 300 gram bacon
- Flutes
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre bidder. Hak dernæst porrer og løg, og fyld det hele i en tilpas stor gryde. Snit hvidløget fint og tilsæt i gryden. Gryden fyldes med vand, så det lige præcis dækker grøntsagerne.
- Når gryden er i kog tilsættes én terning bouillon pr. halve liter væske du har i gryden. Har du 1 1/2 liter vand, tilsættes da tre terninger. Gerne et mix af hønse og grøntsagsbouillon. Lad blandingen koge i ca. 20 min til grøntsagerne er helt møre.
- Steg bacon imens grøntsagerne koger.
- Lad grøntsagsblandingen køle en smule inden du blender det hele sammen til en suppe. Jeg bruger en stavblender direkte i gryden.
- Sæt suppen tilbage på blusset og tilsæt fløde og smøreost. Lad det koge op og rør smøreosten godt ud i suppen. Smag til med salt og peber og evt. ekstra bouillon.
- Server med bacon topping og flutes

Kommentarer
Send en kommentar