Opskrift på Mørbradgryde

 Mørbradgryde er en efterårs/vinter klassiker, som de fleste i familien elsker. Kan serveres med det tilbehør som man foretrækker -til eksempel kartofler, ris eller pasta. Desuden kan ekstra grøntsager let tilføjes. 

Ingredienser til 4 personer:

  • 600g afpudset svinemørbrad
  • 1-2 stk. wienerpølser (alternativt cocktailpølser)
  • 125g bacon i skiver 
  • 300g champignoner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 mellemstore løg
  • 70g tomatpure, koncentreret
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. paprika, Edelsuss
  • Salt
  • Peber

How to:

  1. Start med at skære baconen i mundrette bidder, steg det, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  2. Skær derefter mørbrad ud i mindre skiver, steg dem ca. 1-2 min. på hver side, og sæt til side.
  3. Løgene hakkes, champignoner. Disse brunes sammen i en gryde.
  4. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpure og paprika, og rør det sammen. Tilsæt fløden og lad koge op.
  5. Til sidst tilsættes mørbrad, bacon og snittede pølser, og lad det hele simre i 20 min.
  6. Serveres med f.eks. ovnstegte kartofler, ris eller kartoffelmos.

Kommentarer

Populære opslag