Opskrift på Mørbradgryde
Mørbradgryde er en efterårs/vinter klassiker, som de fleste i familien elsker. Kan serveres med det tilbehør som man foretrækker -til eksempel kartofler, ris eller pasta. Desuden kan ekstra grøntsager let tilføjes.
Ingredienser til 4 personer:
- 600g afpudset svinemørbrad
- 1-2 stk. wienerpølser (alternativt cocktailpølser)
- 125g bacon i skiver
- 300g champignoner
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 mellemstore løg
- 70g tomatpure, koncentreret
- 5 dl. piskefløde
- 1 spsk. paprika, Edelsuss
- Salt
- Peber
How to:
- Start med at skære baconen i mundrette bidder, steg det, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Skær derefter mørbrad ud i mindre skiver, steg dem ca. 1-2 min. på hver side, og sæt til side.
- Løgene hakkes, champignoner. Disse brunes sammen i en gryde.
- Tilsæt de hakkede tomater, tomatpure og paprika, og rør det sammen. Tilsæt fløden og lad koge op.
- Til sidst tilsættes mørbrad, bacon og snittede pølser, og lad det hele simre i 20 min.
- Serveres med f.eks. ovnstegte kartofler, ris eller kartoffelmos.

Kommentarer
Send en kommentar