Opskrift på Tom Kha Gai Suppe

 Asiatiske supper er en af mine absolutte favoritter. Selv om sommeren! Denne opskrift har jeg fra en thailandsk kollega, som laver sindssygt god mad! Suppen kan serveres med mere eller mindre chili- alt efter hvor meget varme man ønsker. Evt. kan den pyntes med chiliolie.

Ingredienser til 4 personer:

  • 400g stegt/kogt kyllingekød i små mundrette tern (alternativt tigerrejer)
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 1  1/2 spsk. finthakket citrongræs
  • Hakket chili efter smag
  • 200g champignoner
  • 1 l. hønsebouillon
  • 1 dåse (400ml) kokosmælk
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 3-4 finthakkede kaffir limeblade
  • 1 finthakket løg
  • 1/2 tsk. gurkemeje eller karry (smagen er god med karry)
  • Saften fra 1 lime
  • 2 snittede forårsløg (til pynt)
  • Kogte risnudler

How To:

1. Start med at hakke/snitte grønsagerne/urterne, så de er klar til brug.  

2. Kyllingen steges og sættes til side.

3. Hæld olie i en gryde og svits først hvidløg, ingefær, citrongræs, limeblade og chili. Tilsæt champignoner og løg, og steg let. Derefter tilsættes hønsebouillon, kokosmælk og fiskesovs.
Lad det hele simre i små 10 min.

4. Mens suppen simrer forberedes risnudlerne. Følg anvisningerne på pakken - det kan variere fra mærke til mærke.
5. Kyllingekødet og forårsløgene blandes i suppen, og limesaften røres i. Bruger du rejer, skal du passe på at de ikke koger for længe inden suppen serveres.

6. Ved servering fordeles nudlerne i skålene, og den varme suppe hældes over. Pynt evt. med forårsløg.

Kommentarer

Populære opslag